Allergi tabletter

Min Sambo och min Mamma blir tvugna att ta en allergitablett lite då och då, det kan ibland bero på om de är förkylda, och då känner av allergin extra mycket. Är man allergisk och ska skaffa ett djur så får man allergivänligt eller inte, vara beredd på att ta en tablett ibland, och är man inte beredd på det, nej då kanske man inte ska ha nåt djur alls. Och tänk på att alltid testa med ett vuxet djur av önskad ras, för att försäkra dig om att det går bra, för det blir både hemskt för dig och djuret om du blir tvingad att lämna tillbaka det pågrund av allergin. Även om du inte tål de 3 första raserna som du har fastnat för, så ge inte upp, utan försök med andra tills du hittar något, för det är verkligen underbart att kunna ha ett eller fler djur!

allergivänliga smådjurDet sägs att de rexade råttorna och kaninerna lämpar sig för allergiker, men har man astma så kommer man att reagera på dammet som bildas av spån och hö. Men att ha 2 rexkaniner utomhus, fungerar bra, så länge den allergiske kan tåla att kanske känna av lite nån gång ibland. Bor man i ett hus och har rex eller vanliga råttor, hamstrar,möss,gerbiler eller deguer i ett enda rum så blir inte allergin lika stor, men man måste ändå vara beredd på att känna av nåt ibland.

allergivänliga kattrasen Neva masqueradeDen här birma liknande katten är en syskon ras till den sibiriska katten, och den är ny och ovanlig i Sverige.

Inköpspris ca 8-9000 kr.

allergivänliga kattrasen Cornish rex


 Cornish rex är en mycket nyfiken katt som gärna följer efter sin ägare i hemmet. Den fastnar oftast för en person, och intesserar sig måttligt för övriga. Pälsens små lockar kräver inte mycket vård, och fäller mycket lite. Den vill gärna ha saker att aktivera sig med, så jobbar man mycket är en kattkompis att föredra.

inköpspris mellan 1-7000 kr.

allergivänliga kattrasen Devon rexDen här rasen har en kort krullig päls, det är en social och nyfiken katt som älskar uppmärksamhet. Den gillar värme och att ligga nära sin ägare.  Den har ett stort behov av att få leka av sig, och jobbar man mycket så bör den ha en kattkompis att aktivera sig med.

Inköpspris mellan 5-10000 kr.

allergivänliga kattrasen Sphynx


Det här är en naken katt som kräver badning varje vecka och öronrengörning. Man ska skydda dem mot kyla och starkt soljus. Det är en mycket sällskaplig och kelsjuk katt.

inköpspris: 8-12000 kr.

Allergivänliga kattrasen Sibirisk kattDen otroligt vackra och stora sibiriska katten, kommer från sibirien, och är en robust katt som tål väldigt kalla klimat. Den saknar vissa allergener och proteiner som man blir allergisk emot. Det är en sällskaplig katt som beter sig lite som en hund. Det finns testhem runt om i Sverige, där man kan testa sin allergi.

Inköpspris: 6-8000 kr.

De raserna som flest allergiker äger

De hundraser som flest allergiker är ägare till världen över är:

Pudel
Bichon frise´
Bichon havanaise
Coton de tulear

Allergi är mycket individuellt, det den ena tål, kan den andra reagera mot, så även om det är en allergivänlig ras så måste man testa sig fram, men ge inte upp, utan testa tills du hittar den ras du tål bäst!


Allergivänliga hundrasen Tibetansk terrier


Det här är egentligen inte en terrier, utan den fick det namnet av misstag för länge sedan. Det är en medelstor robust hund som också är livlig,alert och tillgiven sin ägare.

Inköpspris mellan: 10-13000 kr.

allergivänliga hundrasen Mexikansk nakenhund


Den mexikanska nakenhunden är alert,tystlåten,lugn,glad och uppmärksam. Det är en utmärkt sällskapshund, och även en bra vakthund.

Inköpspris mellan 8-12000 kr.

allergivänliga hundrasen SalukiDen här vinthunden kommer från mellanöstern, den har ganska stor jaktlust. Den är reserverad, men på ett vänligt sätt, och har en egen vilja. De kräver tidig miljöträning. Det är en relativt frisk ras.

inköpspris mellan 10-13000 kr.

allergivänliga hundrasen Pumi


Det här är en ganska ovanlig ras i Sverige, den är lyhörd,lättlärd och intellegent. Pumin älskar att vara nära sin familj och den hänger med på det mesta som erbjuds. De funkar bra till agillity och flyball.

Inköpspris mellan: 10-14000 kr.

PuliDet här är en medelstor vallhund från Ungern, med en dreadlocks liknande päls. Pälsen behöver inte lika mycket vård som det ser ut. Det är en lättlärd ras med mycket hjärna, som måste aktiveras. Det är en trevlig familjehund som kan användas till både agillity, vallning och en massa annat.

Inköpspris mellan 8-13000 kr.

allergivänliga hundrasen Kinesisk nakenhund & Powder puff


Den här lilla hunden är en trevlig framåt och positiv hund, som passar i de flesta hem, den är alert,intelligent och påhittig. den klarar långa promenader, men vid kyla kan man ha en jacka på dom. Det finns en pälsad variant som heter Powder Puff. Den nakna hunden behöver smörjas in med hudvårds medel.

Inköpspris mellan 8-12000 kr.

allergivänliga hundrasen Bedlington terrier


Den här rasen är livlig,alert och har mycket självkänsla. Den är intellegent med stark jaktlust. Den är vänlig, tillgiven och nästan aldrig skygg. vuxen vikt omkring 8-10 kg. Pälsfärgen finns i blå,sandfärgad,vit och leverfärg med eller utan teckning.

inköpspris mellan: 10-14000 kr.

allergivänliga hundrasen Lagotto romagnolo


Den här italienska mellanstora hunden används för att nosa upp tryffel i sitt hemland, den har ett utmärkt doftsinne och behöver få både hjärna och kropp stimulerad dagligen. Den är en utmärkt familjehund, som älskar sin familj. Den gillar också att bada. Den har en krullig päls. Den passa bra för den som vill ha en aktiv hund att jobba med. Pälsen klipps ner minst 1 gång per år.

Inköpspris: 12-14000 kr.

allergivänliga hundrasen Yorkshire terrierDenna lilla terrier med en vuxenvikt på max 3 kg var från början en rått och gryt jägare, men idag en populär sällskapshund. Den gillar att vara med familjen, och leka,busa och gosa. Den kan vara ganska envis, och bör ha en fast hand. Den från början kolsvarta pälsen växer och blir ljusare med åldern, och kräver regelbunden borstning. Trots sin lilla storlek så gillar den promenader i skog och mark.

Inköpspris: 8-15000 kr.

allergivänliga hundrasen Kerry blue terrierDet här är en livlig mellanstor hund som mår bäst av att få hålla på med någon aktivitet. Den är barnkär och hänger med på det mesta. Den gillar närkontakt och att gosa i soffan, men man bör tänka på att tidigt visa hunden vem som är ledaren. Den har en mjuk och silkig päls som inte fäller, och ska badas 1 gång i månaden och kardas efteråt.

Inköpspris mellan 10-13000 kr.

allergivänliga hundrasen Irish soft coated wheaten terrierDen här medelstora hunden, är livlig och har mycket egen vilja,den kräver en ägare med pondus och en fast hand. Pälsen skall borstas och badas ofta och klippa bör man göra 2-5 ggr per år. Den vuxna hunden väger mellan 14-18 kg.

Inköpspris mellan 9-12000 kr.

allergivänliga hundrasen Shih tzu


Den här lilla hunden kräver mycket pälsvård, den är pålitlig och en mycket trevlig hund, den har ingen jaktinstinkt och är inte rymmningsbenägen. Alla färger är tillåtna och den vuxna hunden väger 4,5 - 7 kg.

Inköpspris mellan 6-10000 kr.

Allergivänliga hundrasen Lhasa apsoDen här lilla hunden kommer från Tibet, och har används som vakthund i de heliga templen. Den är lojal och trofast, och har en reservation mot främlingar, den skäller inte i onödan, men när det verkligen behövs så hör man den. Den klarar långa promenader och passar alla typer av människor. Pälsen är lång och silkesmjuk, och finns i olika färger. Vuxen vikten ligger mellan 6 och 7 kg.

Inköpspriset ligger mellan 6-10000 kr

Allergivänliga hundrasen spansk vattenhundDen spanska vattenhunden väger mellan 14-22 kg. och är lättlärd och trofast sin ägare. Den är i grunden en arbetshund som vallhund, och jakthund, och den har en förkärlek till vatten, den funkar bra som agillity hund, och har ett bra luktsinne. det är en robust hund som kräver mycket fysiskt och psykiskt arbete. Pälsen är lätt lockig och kräver borstning lite då och då.

inköpspris mellan 9-13000 kr.

Allergivänliga hundrasen PudelPudlar finns i 4 olika storlekar, toypudel, dvärgpudel,mellanpudel och storpudel. Pudlar är kända för att vara trofasta sina ägare, och mycket smarta och lättlärda. Pälsen ska trimmas, och kräver en del borstning, man kan klippa dem i olika frisyrer. Pudel finns i färgerna vit,brun,svart och aprikos.
inköpspris mellan 6-12000 kr.

Allergivänliga hundrasen PapillionDen här rasen funkar för en del allergiker, den fäller inget, och kräver inte så mycket pälsvård. En papillion brukar kallas för en stor hund i litet format, för den uppfattar aldrig sig själv som så liten som den är. Den är en utmärkt familjehund, med mycket fart och energi, och den lämpar sig också för agillity. Papillion har stående öron medans Phalene har hängande öron. Papillion är vit med antingen svarta tecken,bruna tecken, eller både och, trefärgad. Den har på senare tid blivit mycket populär och inköpspriset ligger mellan 7-12000 kr.

Allergivänliga hundrasen MalteserDet här är en liten och elegant hund, med lång silkeslen päls, som kräver daglig borstning. Den är en gladsint hund som gillar att ligga i soffan och mysa, men också orkar ut och gå i ur och skur. Den passar lika bra hos pensionärerna som i barnfamiljen. Den har ett bra lynne och blir en utmärkt kompis.
De tillåtna färgerna är vit och elfenbens färgad. Mankhöjden är 21-24 cm.
inköpspris mellan 13-17000 kr.

Allergivänliga hundrasen Coton de tulear


Den här rasen är mycket pigg och trofast sin familj, och passar bra hos de flesta familjer/folk. De har ett tryggt temperament. De behöver borstas varje dag och badas ca 2 gånger i månaden. Den är antingen helvit, eller med champange,brun,gråa tecken. Många allergiker tål denna ras riktigt bra.

Inköps pris ca 10-15000 kr.

Allergivänliga hundrasen BasenjiDet här är en Urhund, som kommer från Afrika. Det är en mellanstor hund på ca 10 kg som inte kan skälla! den ger ifrån sig andra ljud, så som joddlande och ylningar. Den är trofast sin familj, men behöver en fast hand och ett konsekvent ledarskap. Ingen pälsvård behövs, och en hel del allergiker tål denna ras.

Inköpspriset ligger mellan 8-12000 kr.

Allergivänliga hundrasen BolonkaDen här lilla ryska hunden, har precis blivit godkänd som en svensk ras. Den finns i olika färger, och är en utmärkt familjehund, som är ganska lugn och lojal mot sin familj.

Inköpspriset är mellan 15-17000 kr.

Allergivänliga hundrasen Bichon bologneseDenna lilla sötsak är som ni hör släkt med frisen och havanaisen, det är en liten hund med en vuxen vikt på 2,5-4 kg. Den är ganska ovanlig i Sverige, men är väldigt omtyckt på grund av sitt lugna, läraktiga sätt. De är alltid vita och har en mycket fluffig päls, som varken klipps eller trimmas. De ska badas 2 gånger i månaden. Många allergiker världen över tål denna ras.
Inköps priset ligger runt 12-16000 kr.

Allergivänliga hundrasen bichon havanaiseBichon havanaise är nära släkt med frise´n, men den har lång rak,lite vågig päls och finns i olika färger. Den är en trevlig liten dvärghund, som är folkkär,lättlärd och gärna tar det lugnt i soffan men också följer med på längre promenader. Enligt standarden så får den som vuxen inte väga mer än 6 kg. Denna rasen lämpar sig för människor i alla åldrar, och är lättsam och trevlig. Pälsen kräver daglig borstning, men den fäller inget. Många allergiker tål denna ras, men man bör ändå testa sig hos en uppfödare.
Inköpspris är mellan: 10-15000 kr.

Allergivänliga hundrasen bichon frise´Bichon frise´ är en härlig ras, som många allergiker klarar av.

Om rasen: Detta är en dvärghund som som vuxen väger 4-7 kg de är alltid vita och lockiga, och kräver en hel del pälsvård, de fäller inget och ska trimmas var tredje månad, det är en väldigt glad,lättlärd och folkkär hund som gärna sitter i ditt knä och följer med på så väl korta och långa promenader, dom är mycket duktiga på konster och står gärna i centrum och visar upp sig. Med rätt uppfostran så blir de mycket sällan problem hundar, och de funkar bra ihop med andra hundar,djur och barn. Det är många allergiker som tål denna ras, men man bör ha med sig att de kräver mycket pälsvård. Den passar folk i alla åldrar och är trevlig att ha att göra med. Vid allergi så brukar man få hälsa på hos en uppfödare för att testa sig.
inköpspris är mellan 9-16000 kr

Tips till den som lider av allergi

Om man som allergisk har en hund eller katt som man tål så finns det lite man kan tänka på för att minimera chanserna för allergi:

*Låt inte djuret slicka dig i ansiktet
*Tvätta händerna efter du har klappat det
*Tvätta djurbäddarna ofta
*Damma,damsug och torka golven ofta
*Låt inte djuret sova i din säng
*Vädra ofta
*Bada djuret ca 1 gång i månaden
*Låt någon annan sköta pälsvården
*Skaffa en luftrenare

Varför jag har skapat denna blogg

Jag har skapat denna blogg för att ge allergiker lite hopp och information om allergivänliga djur, jag är själv inte allergisk, men min Mamma och min sambo är det, så jag har fått lov att välja allergivänliga djur. Jag hoppas att ni som är allergiker kommer att hitta ett djur som ni tål och kan glädjas över, precis som jag har gjort :) Hoppet om att äga ett djur är inte ute, bara för att man är allergisk! Men man ska alltid testa innan, så att man vet helt säkert, och allergi är så individuellt så bara för att vissa tål en viss ras, så betyder inte det att alla gör det. Jag har alltid fått ha hamstrar,möss och utekaniner, kaninerna har ju vart ute och då har min mamma inte känt av så mycket allergi, och smådjuren har vart på mitt rum, så det har gått bra, men som allergisk så måste man vara beredd på att få lov att ta en allergitablett nån gång ibland, när man är förkyld tx då kan man känna av allergi och likaså kan man bli mer allergisk av valpar och kattungar, än av vuxna djur. Jag har nu två hundar som är blandingar mellan olika allergivänliga hundraser. Tiken är en blandning mellan Bichon havanaise och Yorkshire terrier, och hanen är av blandningen Bichon frise´, shih tzu och Lhasa apso.

RSS 2.0